miercuri, 11 noiembrie 2015

Patinoar de 2 milioane euro in Otopeni

Ion Tiriac a promis de ceva timp ca va face cateva donatii importante in scopuri caritabile. Ultima promisiune - un patinoar in valoare de 2 milioane de euro in Otopeni, adica nu in Bucuresti, dar foarte aproape.

Fostul mare jucator de tenis, actualmente milionar a declarat ca in acest moment are toate avizele necesare, a finalizat toate discutiile si ca este gata sa inceapa constructia patinoarului din fonduri proprii, desi si-ar fi dorit sa acopere o parte din cheltuieli din fonduri europene.

Acesta va fi primul pas, pentru ca dupa terminarea patinoarului, va incepe constructia unui complex sportiv de cinci stele, tot in Otopeni, de data aceasta insa va astepta obtinerea de fonduri europene. "Astept fonduri europene si voi face un bazin olimpic acoperit de inot si 25 de terenuri de tenis, din care 6 acoperite, o sala de gimnastica, un stadion cu o pista de atletism si o salade judo mica".

Terenul pe care vrea sa construiasca ii apartine si se afla in vecinatatea expozitiei auto a sa. Tiriac a promis ca va dona statului roman un patinoar dupa ce in urma cu doi ani, singurul patinoar din Bucuresti, "Mihai Flamaropol", a fost inchis datorit degradarii si situatiei dezastruoase in care se afla. Omul de afaceri a solicitat statului un teren in Bucuresti pe care sa ridice constructia. Autoritatile s-au aratat incantate de idee si "donatie", dar municipalitatea nu a gasit "cadrul legal" pentru finalizarea proiectului. Tiriac nu a mai asteptat asa ca se pare va incepe constructia in Otopeni pe propriul teren.

Totusi, chiar si aceste conditii, Tiriac va dona statului roman patinoarul, pentru ca acesta sa poata fi folosit de cluburile de juniori de hochei, de patinatori, care au ajuns sa se antreneze in mall-uri, in conditiile in care nu exista alta alternativa in Bucuresti.

Ce este interesant, este ca termenul de executie estimat este de 60 de zile!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu