joi, 26 noiembrie 2015

De ce joaca Simona Halep in Australia si nu in China la inceput de an?

Simona Halep a anuntat deja care vor fi primele turnee WTA la care va participa in noul an 2016. Ambele vor fi in Australia!

Daca era oarecum normal si de asteptat ca va fi prezenta la Australian Open, a surprins decizia de aparticipa in perioada 03 - 10 ianuarie 2016 la turneul de tenis de la Brisbane. A surprins pentru ca in aceeasi perioada are loc si turneul WTA de la Shenzhen, din China, unde organizatorii se asteptau ca Simona sa participe pentru a-si apara titlul cucerit anul acesta.

Turneul WTA de la Brisbane va fi unul foarte puternic, deja organizatorii anuntand nume grele ale tenisului feminin care au confirmat participarea: deținătoarea trofeului, Maria Șarapova, Garbine Muguruza, Angelique Kerber, Victoria Azarenka, Timea Bacsinszky, Carla Suarez Navarro, Roberta Vinci și Sara Errani.

Ziaristii din "tara cangurilor" s-au grabit sa o anunte pe Simona Halep si sa-i faca o prezentare, din care normal nu au omis ca romanca a declinat oferta turneului de tenis din China pentru a fi prezenta in premiera la Brisbane: "Simona Halep este cea mai buna jucatoare de tenis din ultimii cinci ani (dintre cele care participa la turneul de la Brisbane), dar care nu a reusit sa castige niciun turneu de Grand Slam"

Tot jurnalistii australieni de la pearthnow.com.au au lansat si un posibil motiv pentru care Simona Halep a renuntat sa-si apere titlul de la Shenzhen din China si a preferat Australia, tuneul WTA de la Brisbane: directorul turneului Cameron Person sustine ca a convins-o sa joace la Brisbane dupa ce i-a aratat imagini cu plublicul din timpul competitei. In plus, se pare ca si antrenorul ei, Darren Cahill are o influenta in aceasta alegere, intrucat el este originar din Australia si un fan declarat al acestui tuneu!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu