sâmbătă, 29 aprilie 2017

Impozitul câştigurilor la pariurile online? Până în 25 Mai!

Toţi pariorii care au efectuat cel puţin o retragere din contul de pariuri online în ultimul an trebuie să declare veniturile înregistrate la ANAF, depunând declaraţia nr. 200 completată la organul fiscal abilitat, până cel târziu în data de 25 mai.
Piaţa jocurilor de noroc online în România a fost reglementată din vara anului 2015, iar pariorii trebuie să declare toate sumele retrase de la operatorii licenţiaţi la ONJN. Agenţiile au datoria de le furniza jucătorilor desfăşurătorul detaliat cu fiecare retragere efectuată de către aceştia în ultimul an. Dacă acest lucru nu se realizează din oficiu, pariorii trebuie să solicite acest lucru de la respectivii operatori.
Cei care nu respectă procedura vor fi somaţi ulterior să plătească impozitul cuvenit plus eventualele penalităţi şi riscă o amendă cuprinsă între 50 şi 500 RON. Reţineţi! Chiar şi dacă aţi retras numai 10 RON în ultimul an, sunteţi obligat să depuneţi această declaraţie în timp util!
Site-ul comunităţii pariorilor din România furnizează toate informaţiile cu privire la felul în care se declară câştigurile la pariuri online, de la descărcarea şi completarea declaraţiei 200 ANAF şi a eventualelor anexe necesare (furnizând şi codurile de identificare fiscală ale tuturor operatorilor licenţiaţi la ONJN) şi până la plata efectivă a impozitului – Toate detaliile le găsiţi explicate aici: https://pariurix.com/cum-declari-castigurile-din-pariuri-si-cum-depui-declaratia-200-la-anaf.html
La jocuri de noroc online se plăteşte impozit până pe 25 mai 2017 pentru fiecare retragere efectuată între 1 ianuarie 2016 şi 31 decembrie 2016. Retragerile efectuate în anul 2017 NU trebuie declarate acum, ci abia în 2018.
Există 3 praguri de impozitare, însă majoritatea pariorilor vor avea de plată numai 1% din sumele retrase, deoarece numai jucătorii care au efectuat o retragere individuală mai mare de 66.750 RON vor depăşi acest prim prag.
Atenţie! Nu trebuie să menţionaţi câştigurile provenite de la pariuri offline, întrucât impozitul este oprit automat înainte de înmânarea câştigurilor!
Pentru a depune declaraţia există două variante: online, pe site-ul ANAF, având un cont de utilizator activ sau în persoană, la unul dintre sediile ANAF. Mai există şi varianta trimiterii declaraţiei completate prin poştă, cu confirmare de primire, însă o bună parte dintre pariori tind să nu aibă încredere în această metodă şi preferă să nu se complice.
În orice caz, pariorii au datoria doar de a completa sumele retrase, nu şi de a calcula impozitul. Aceste operaţiuni vor fi efectuate de către organul fiscal abilitat, iar pariorii vor primi ulterior o înştiinţare de plată, pe care va figura suma exactă datorată. Plata impozitului la pariuri online trebuie efectuată în cel mult 60 de zile de la primirea respectivei scrisori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu