sâmbătă, 29 aprilie 2017

Impozitul câştigurilor la pariurile online? Până în 25 Mai!

Toţi pariorii care au efectuat cel puţin o retragere din contul de pariuri online în ultimul an trebuie să declare veniturile înregistrate la ANAF, depunând declaraţia nr. 200 completată la organul fiscal abilitat, până cel târziu în data de 25 mai.
Piaţa jocurilor de noroc online în România a fost reglementată din vara anului 2015, iar pariorii trebuie să declare toate sumele retrase de la operatorii licenţiaţi la ONJN. Agenţiile au datoria de le furniza jucătorilor desfăşurătorul detaliat cu fiecare retragere efectuată de către aceştia în ultimul an. Dacă acest lucru nu se realizează din oficiu, pariorii trebuie să solicite acest lucru de la respectivii operatori.
Cei care nu respectă procedura vor fi somaţi ulterior să plătească impozitul cuvenit plus eventualele penalităţi şi riscă o amendă cuprinsă între 50 şi 500 RON. Reţineţi! Chiar şi dacă aţi retras numai 10 RON în ultimul an, sunteţi obligat să depuneţi această declaraţie în timp util!
Site-ul comunităţii pariorilor din România furnizează toate informaţiile cu privire la felul în care se declară câştigurile la pariuri online, de la descărcarea şi completarea declaraţiei 200 ANAF şi a eventualelor anexe necesare (furnizând şi codurile de identificare fiscală ale tuturor operatorilor licenţiaţi la ONJN) şi până la plata efectivă a impozitului – Toate detaliile le găsiţi explicate aici: https://pariurix.com/cum-declari-castigurile-din-pariuri-si-cum-depui-declaratia-200-la-anaf.html
La jocuri de noroc online se plăteşte impozit până pe 25 mai 2017 pentru fiecare retragere efectuată între 1 ianuarie 2016 şi 31 decembrie 2016. Retragerile efectuate în anul 2017 NU trebuie declarate acum, ci abia în 2018.
Există 3 praguri de impozitare, însă majoritatea pariorilor vor avea de plată numai 1% din sumele retrase, deoarece numai jucătorii care au efectuat o retragere individuală mai mare de 66.750 RON vor depăşi acest prim prag.
Atenţie! Nu trebuie să menţionaţi câştigurile provenite de la pariuri offline, întrucât impozitul este oprit automat înainte de înmânarea câştigurilor!
Pentru a depune declaraţia există două variante: online, pe site-ul ANAF, având un cont de utilizator activ sau în persoană, la unul dintre sediile ANAF. Mai există şi varianta trimiterii declaraţiei completate prin poştă, cu confirmare de primire, însă o bună parte dintre pariori tind să nu aibă încredere în această metodă şi preferă să nu se complice.
În orice caz, pariorii au datoria doar de a completa sumele retrase, nu şi de a calcula impozitul. Aceste operaţiuni vor fi efectuate de către organul fiscal abilitat, iar pariorii vor primi ulterior o înştiinţare de plată, pe care va figura suma exactă datorată. Plata impozitului la pariuri online trebuie efectuată în cel mult 60 de zile de la primirea respectivei scrisori.

vineri, 7 aprilie 2017

Belgia regreta transferul record al lui Nicusor Stanciu


Jurnalistii belgieni se indoiesc de calitatile lui Nicusor Stanciu si spun ca Anderlecht trebuia sa cumpere un alt fotbalist roman.

In opinia celor de la Voetbal Nieuws, Anderlecht ar fi fost mai inspirata daca l-ar fi adus pe Ovidiu Popescu, noul star al FCSB.

"Anderlecht s-a batut din rasputeri pentru a castiga semnatura lui Nicusor Stanciu, fortand un transfer record pentru Belgia. Romanul nu a satisfacut insa asteptarile create, iar multi specialisti spun ca s-a platit prea mult pentru Stanciu.

Dar poate ca cei de la Anderlecht au transferat jucatorul gresit de la Steaua. Ovidiu Popescu se descurca excelent in acest sezon si este urmarit de mai multe echipe de top din Europa", a scris sursa citata.

Anderlecht a platit 7.8 milioane de euro pentru a-l cumpara pe Stanciu in vara anului trecut.

Mijlocasul a marcat opt goluri si a oferit sase pase decisive in toate competitiile.

foto sport.ro

Gigi Becali despre Hagi: Cum sa faca blat vreodata?


Gigi Becali a revenit cu noi declaratii despre acuzatiile de blat care i se aduc lui Gica Hagi, nasul lui.

Daca dupa partida cu Astra finantatorul FCSB sustinea ca a primit mesaje de la jucatori care i-au transmis ca a fost un "blat ordinar", Becali si-a schimbat acum radical mesajul.

"Eu am spus asa, Gica, chiar daca i se da Liga Campionilor, daca i se da un miliard de euro, nu face blat. Gica stie ca nu pot sa zic niciodata ceva impotriva lui. Si daca vreodata nu are dreptate, eu zic ca el are dreptate. M-am certat o data cu el, nu mai vreau. Orice ar zice el, zic ca el, ca e nasul meu. Omul e suparat, are dreptate omul. A bagat atatia bani, a pus atata suflet. Cum sa faca Hagi blat vreodata? Are ambitie sa ia campionatul, ar da ani din viata lui din ambitie, ca sa fie cel mai bun.

Eu, cand am fost la baza si am avut scandalul pe care l-am avut, am spus: Meme, scrii telefonul meu pe tabla, orice problema aveti de acum incolo, ma sunati pe mine. Am primit doua SMS-uri: Blat ordinar. Am dat telefon si le-am spus: Voi sunteti nebuni, nu se mai face asa ceva! Eu am reprodus ce am vorbit eu. Ce sa dezvolt eu, am zis ca nu exista asa ceva!", a spus Becali la DigiSport.

Dupa ce Viitorul a reusit sa invinga Astra in play-off-ul Ligii 1 unii dintre ziaristii de sport au insinuat ca giurgiuvenii au cedat patida.

S-a speculat ca ar fi fost o reciprocitate dupa ce Astra s-a impus categoric in fata Viitorului in Cupa, pierzand apoi la fel de clar meciul din campionat.

Recent, Gica Hagi a anuntat ca se gandeste chiar sa iasa din fotbal din cauza acestor acuzatii nefondate.

Barcelonala Bucuresti?


Toti microbistii din Romania si in special cei din Bucuresti au fost pusi pe jar in cursul zilei de joi dupa ce unul dintre ei a fotografiat ceea ce parea sa fie autocarul oficial al celor de la FC Barcelona in Bucuresti.

Autocarul inscriptionat cu insemnele clubului catalan a fost fotografiat in zona Piata Victoriei, in apropierea Guvernului.

La o privire mai atenta este se observa insa usor ca este vorba despre unul dintre fostele autocare ale Barcei, in prezent fosta campioana a Europei folosind o versiune mai noua si un alt model de inscriptionare.

Foarte probabil, autocarul surprins in Bucuresti este cel achizitionat in urma cu sapte ani de o companie de transport din Slovacia si care este poate fi inchiriat de doritori.

Autocarul a ramas branduit cu insemnele Barcelonei dupa ce compania respectiva a fost de acord cu respectarea unor conditii stricte pentru a-l putea utiliza.

Asa arata autocarul utilizat in prezent de FC Barcelona:

Gica Hagi dezamagit de acuzatia de blat


Gica Hagi s-a declarat foarte de dezamagit dupa ce a fost acuzat de blat in meciul dintre Viitorul si Astra.

Chiar daca de atunci s-a mai scurs o etapa din play-off, "Regele" nu si-a putut ascunde dezamagirea si a anuntat ca se gandeste daca va mai ramane in fotbalul romanesc.

"Dupa meciul cu Astra ce a iesit... Au trecut doua zile si deja ma simt... dezamagit, sa zic. Total, total, total! Nici nu stiu de ce am inceput proiectul. Din pacate, am venit si eu acasa, ca mi-am dorit, ca sunt roman, am jucat pentru Romania si bat niste lucruri pe care nici nu le inteleg. 

Eu, cand vad lucrurile alea, nici nu mai stiu ce sa fac. Spuneti-mi, mai pot sa stau sau sa plec? E cel mai bine, decat sa facem comedie.

Probabil ca eu trebuie sa ma gandesc, sa reflectez foarte bine si probabil ca solutia cea mai importanta e sa dispar. Probabil ca trebuie sa ies din scena", a spus Hagi la DigiSport.

Dupa ce Viitorul a reusit sa invinga Astra in play-off-ul Ligii 1 unii dintre ziaristii de sport au insinuat ca giurgiuvenii au cedat patida.

Mai exact s-a speculat ca ar fi fost o reciprocitate dupa ce Astra s-a impus categoric in fata Viitorului in Cupa, pierzand apoi la fel de clar meciul din campionat.

Hagi a afirmat ca este total nemultumit de randamentul celor trei jucatori pe care i-a introdus dupa pauza - Florinel Coman, Aurelian Chitu si Ionut Vina.

"N-am fost multumit deloc de randamentul celor care au intrat dupa pauza! Deloc n-am fost nemultumit! Florinel Coman? Nu mi-a placut astazi! Trebuia sa faca mai multe. Si el, si Chitu... Vina trebuia si el sa aduca limpezime, insa putin. Putin...", a spus Gica Hagi la Digi Sport.

"Noi incercam sa crestem, sa jucam un fotbal bun. Nu avem aceasta presiune prin care sa castigam neaparat. Vrem sa castigam, sa luam cele trei puncte, sa fim mai buni ca adversarul, dar stim ca este dificil. Sunt dezamagit ca am pierdut, dar nu avem ce face, mergem inainte", a adaugat Gica Hagi.

Cine va fi noul antrenor al Astrei Giurgiu?


Marius Sumudica a anuntat ca se va desparti de Astra Giurgiu la finalul acestui sezon.

Dupa infrangerea categorica in fata celor de la FCSB, tehnicianul campioanei Romaniei a anuntat ca nu va continua pe banca giurgiuvenilor, dar si cine ii va lua locul.

Sumudica afirma ca in locul sau va fi adus Nicolae Dica.

"Am vazut ca Dica a fost contactat si am sa fac tot ce pot sa-i las o echipa pentru cupele europene", a declarat Sumudica, la Digi Sport.

"E normal sa-si caute deja antrenor, pentru ca au de pus la punct strategia pentru sezonul viitor. Le doresc multa bafta", a continuat acesta.

Marius Sumudica se afla pe banca Astrei din primavara lui 2015, reusind sa castige un titlu si o Supercupa a Romaniei.

De partea cealalta, Nicolae Dica a fost asistent la Steaua in perioada 2014-2015, iar in prezent o antreneaza pe SCM Pitesti, din Liga a 3-a.

duminică, 2 aprilie 2017

Isabelle Mihail - Cea mai frumoasa jucatoare de fotbal feminin din Romania


Isabelle Mihail a implinit anul acesta pe 8 februarie varsta de 18 ani si si-a facut cadou un transfer la Universitatea Kent State din Ohio - SUA, unde va urmacursurile aceleasi facultati. Isabelle Mihail este componenta echipei nationale de fotbal feminin a Romaniei si in prezent joaca pentru St. Mary's High School  din Canada, echipa liceului unde invata in prezent.